käk och sånt
Om jag säger att inspirationen är tillbaka vore det en underdrift. Förutom förra veckans storhandling-goes-bananas så gjorde jag i söndags hela tre matbutiker (maxi, lidl, ica ettan) och köpte allt från julknäcke till superb ost och en ny basilikaplanta. Joy.
Av lammfärsen blev det bullar i fredags, som jag åt själv med en sallad och ett (par) glas vin. De var förmodligen det godaste jag gjort av lammfärs så jag tänkte dela med mig: Ta så mycket färs du själv vill, 500 gram blir ungefär 4 portioner stora bullar, och blanda med ett ägg, en matsked dijonsenap, rätt mycket vitlök, salt och peppar och ca 1 dl rostade och hackade valnötter. Du rostar nötterna i en ashet panna utan smör eller olja i några minuter och hackar efteråt. Var inte så noga utan dräm till med kniven bara.
Rulla bullar.
Bryn till fin färg, inte så att de blir genomstekta, lite i omgångar. När alla är glada lägger du tillbaks dem i pannan och häller över ett glas vin. Puttra tills vinet nästan försvunnit, då är bullarna klara.
Tomat och rödlök med balsamvinäger och lite feta passar bra till.
I originalreceptet var det riven parmesan i lammfärsen, men jag skippade det av ren lathet.
Igår blev det gryta av högreven. Jag hade aldrig gjort en nötkött-rödvin-rotfruktsgryta innan och för att vara första gången så blev det klart godkänt. Hur jag gjorde har jag ingen aning om, men det var ris till.
Av lammfärsen blev det bullar i fredags, som jag åt själv med en sallad och ett (par) glas vin. De var förmodligen det godaste jag gjort av lammfärs så jag tänkte dela med mig: Ta så mycket färs du själv vill, 500 gram blir ungefär 4 portioner stora bullar, och blanda med ett ägg, en matsked dijonsenap, rätt mycket vitlök, salt och peppar och ca 1 dl rostade och hackade valnötter. Du rostar nötterna i en ashet panna utan smör eller olja i några minuter och hackar efteråt. Var inte så noga utan dräm till med kniven bara.
Rulla bullar.
Bryn till fin färg, inte så att de blir genomstekta, lite i omgångar. När alla är glada lägger du tillbaks dem i pannan och häller över ett glas vin. Puttra tills vinet nästan försvunnit, då är bullarna klara.
Tomat och rödlök med balsamvinäger och lite feta passar bra till.
I originalreceptet var det riven parmesan i lammfärsen, men jag skippade det av ren lathet.
Igår blev det gryta av högreven. Jag hade aldrig gjort en nötkött-rödvin-rotfruktsgryta innan och för att vara första gången så blev det klart godkänt. Hur jag gjorde har jag ingen aning om, men det var ris till.
Kommentarer
Trackback