käk och sånt

Om jag säger att inspirationen är tillbaka vore det en underdrift. Förutom förra veckans storhandling-goes-bananas så gjorde jag i söndags hela tre matbutiker (maxi, lidl, ica ettan) och köpte allt från julknäcke till superb ost och en ny basilikaplanta. Joy.

Av lammfärsen blev det bullar i fredags, som jag åt själv med en sallad och ett (par) glas vin. De var förmodligen det godaste jag gjort av lammfärs så jag tänkte dela med mig: Ta så mycket färs du själv vill, 500 gram blir ungefär 4 portioner stora bullar, och blanda med ett ägg, en matsked dijonsenap, rätt mycket vitlök, salt och peppar och ca 1 dl rostade och hackade valnötter. Du rostar nötterna i en ashet panna utan smör eller olja i några minuter och hackar efteråt. Var inte så noga utan dräm till med kniven bara.
Rulla bullar.
Bryn till fin färg, inte så att de blir genomstekta, lite i omgångar. När alla är glada lägger du tillbaks dem i pannan och häller över ett glas vin. Puttra tills vinet nästan försvunnit, då är bullarna klara.
Tomat och rödlök med balsamvinäger och lite feta passar bra till.

I originalreceptet var det riven parmesan i lammfärsen, men jag skippade det av ren lathet.
Igår blev det gryta av högreven. Jag hade aldrig gjort en nötkött-rödvin-rotfruktsgryta innan och för att vara första gången så blev det klart godkänt. Hur jag gjorde har jag ingen aning om, men det var ris till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0