chicken and a movie
Jag fick besök av Hanna Jansson igår, nice huh? Hon hade med sig en film som vi skulle se, Brothers tror jag den hette..rätt bra. Och det är ett högt betyg av mig! Jag gillar aldrig filmer.
Till filmen åt vi kyckling faktiskt. Jag är inte så jävla stor på kyckling men om tillbehören är bra så slinker det ner.
Så det blev kycklinglår som jag först fräste på hög värme, 3min per sida typ, och sen tog bort från pannan. Sen drar man ner värmen, mjuksteker lök och vitlök, lägger tillbaka kycklingen och slår på cider. Torr äppelcider, de finns på stora flaskor och är typ alltid franska. Xider funkar liksom inte lika bra.
När cidern kokat bort lite så slänger man i kvartade champinjoner och lite dijonsenap, kryddar och låter det puttra 10-12 minuter. Häll på grädde och koka ett par minuter till, ös på persilja när det är klart. Vi åt ugnspotatis och grönsallad till. Drick upp överbliven cider vetja, den blir ändå avslagen om du sparar den.
Bara för att jag är bäst gjorde jag en lasagne jämte kycklingen. Den blev också god kan jag säga.
Dessutom är lasagne bäste matlådematen, så jag gör en till idag. Och musslor. Dom ska jag nog koka i öl.